contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Allmänna platser

Våra allmänna platser lämpar sig väl för dig som nyligen har gått ut gymnasiet och/eller har arbetslivserfarenhet/läst enstaka högskolekurser. De kan även vara ett alternativ för dig som vill att språket ska stå extra mycket i fokus på praktikplatsen. 

IKEA Deutschland

Arbetsområde: Möbler och inredningsartiklar 

Arbetsuppgifter: Kommunikativa uppgifter på ett av sex IKEA-varuhus i Düsseldorf, Köln, Essen eller Duisburg. Det finns ett stort utrymme för egna önskemål gällande avdelning för språkpraktik, t ex textil, kökstillbehör, dekoration, marknadsföring/interiör. Om du vill kan du prova på olika avdelningar. Platsen passar även dig som inte har läst så mycket tyska i gymnasiet.


Jättefint - Skandinavisches Design für groß und klein

Arbetsområde: Jättefint är en butik i Köln som säljer skandinaviska barnkläder, leksaker och design. 

Arbetsuppgifter: Platsen passar dig som är glad, kommunikativ och gillar barn. Till uppgifterna hör försäljning, sortering av varor, ansvar för onlinebutiken, kontorsuppgifter mm. Du behöver inte ha läst så mycket tyska i gymnasiet.

 

SPIELWERK

Arbetsområde: Spielwerk driver två butiker i Köln som säljer barnkläder, leksaker mm.

Arbetsuppgifter: Platsen passar dig som är glad, kommunikativ och gillar barn. Till uppgifterna hör allmänna butiksuppgifter med gott om kundkontakt.

 

Baby-Markt

Arbetsområde: Baby-Markt är ett tyskt e-handelsbolag i Dortmund som existerar i 16 länder och har över 50.000 produkter i sitt sortiment. Företaget söker en praktikant till det internationella teamet som jobbar med nätbutiken pinkorblue.se . Koncernspråket är tyska.

Arbetsuppgifter: Praktikanten kommer huvudsakligen att få arbeta med översättningar, e-commerce och allmänna kontorsuppgifter. Inga förkunskaper inom dessa områden krävs men ett intresse för e-handel, en positiv attityd och villighet att lära sig nya saker är stora plus. Du ska ha god datorvana.

 

AWO Düsseldorf

Arbetsområde: AWO - Arbeiterwohlfahrt Düsseldorf är en religiöst obunden organisation som bedriver verksamhet på bl a skolor i Düsseldorf. 

Arbetsuppgifter: På förmiddagen hjälper praktikanten till i den vanliga undervisningen. Eftermiddagarna tillbringas på "Offene Ganztagsschule" som kan liknas vid ett fritids. Här leker man med barnen, hjälper dem med läxorna, spelar spel etc. Platsen passar även dig som inte har läst så mycket tyska i gymnasiet.


Berufsbildungszentrum

Arbetsområde: AWO hjälper ungdomar mellan 16 och 25 år som av olika anledningar inte har hittat en utbildningsplats efter skolan. Här kan de prova på olika yrkesfält, t ex frisör eller snickare.

Arbetsuppgifter: Deltagande i ordinarie undervisning och aktiviteter, att fungera som stödperson för deltagarna mm. Platsen förutsätter att du är självständig och har lätt att ta kontakt med människor.


Caritasverband Düsseldorf

Arbetsområde: Arbete med barn eller ungdomar på en skola. Här kan du välja mellan två typer av platser: 

1) Arbetsuppgifter: Kommunikativa uppgifter inom området "Schulsozialarbeit". Tidigare studenter har under handledning av en socionom/kurator knutits upp kring socialt arbete på en skola i Düsseldorf där eleverna är mellan 11 och 16 år. Till arbetsuppgifterna hörde organisering av utflykter, rollspel, stödsamtal mm. 

2) Arbetsuppgifter: Kommunikativa uppgifter på en "Offene Ganztagsschule". Här jobbar du med yngre barn på en skola som kombinerar undervisning med fritidsaktiviteter och lek. Platsen passar även dig som inte har läst så mycket tyska i gymnasiet.

 

THOMAS-SCHULE

Arbetsområde: Thomas-Schule är en sk "Europaschule", vilket innebär att de samarbetar med andra skolor i Europa och även erbjuder ett bilingualt program (italienska). Här går barn i klass 1-4.

Arbetsuppgifter: Praktikanten fungerar som stöd i undervisningen och deltar i fritidsaktiviteter.

 

WERNER-VON-SIEMENS REALSCHULE

Arbetsområde: Skolan ligger centralt i Düsseldorf. Här undervisar en lärarstyrka på ca 30 lärare elever i klass 5-10. 

Arbetsuppgifter: Som praktikant integreras du i undervisningen och i viss fritidsverksamhet (läxläsning, elevens val). 

Düsseldorf Tourismus

Arbetsområde: Turistbyrå

Arbetsuppgifter: Kommunikativa uppgifter på Düsseldorfs officiella turistbyrå: turistinformation med kundkontakt, korrespondens, försäljning av konsertbiljetter etc. Det är en fördel om du har läst mycket tyska på gymnasiet och även talar bra engelska (övriga språkkunskaper är ett plus). 


Köln Tourismus

Arbetsområde: Turistbyrå 

Arbetsuppgifter: Kommunikativa uppgifter på Kölns officiella turistbyrå, däribland biljettförsäljning och turistinformation med kundkontakt. För denna plats är det en förutsättning att du bosätter dig i Köln. Det är en fördel om du har läst mycket tyska på gymnasiet och även talar bra engelska (övriga språkkunskaper är ett plus).

 

ZONISTA

Arbetsområdet: Resebyrån Zonista i Dormagen erbjuder skräddarsydda paketresor till Sverige och Skandinavien. Exempel på resmål är polarcirkeln i Jokkmokk, Småland med midsommarfirande och Stockholm city och skärgård.

Arbetsuppgifter: Varierande uppgifter,  t ex kontakt med tyska kunder via mail och telefon. Resebyrån söker dig som har goda kunskaper i tyska och är intresserad av turistbranschen.


Leonardo Royal Hotel

Arbetsområde: Fyrstjärnigt hotell i centrala Düsseldorf. Hotellet ligger vid den exklusiva shoppinggatan Königsallee.

Arbetsuppgifter: Omväxlande uppgifter på avdelningarna reception, restaurang/kök, house keeping samt reservering/revenue. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete på restaurang/café och är intresserad av hotellbranschen. 

 

Music Store Professional

Arbetsområde: Musikaffär 

Arbetsuppgifter: Varierande uppgifter i Europas största musikaffär i Köln. Platsen innebär en del fysiskt arbete och lämpar sig för dig som spelar ett eller ett par instrument i rock- eller popband och har mycket skinn på näsan. 

 

Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt (DLR)

Arbetsområde: DLR i Köln är Tysklands nationella centrum för flyg och rymd. DLR är sysselsatta inom ett brett spektrum av forskning och utveckling inom flyg, rymd och energi. Efter en sammanslagning med den tyska rymdstyrelsen (DARA) 1997 styr också DLR det tyska rymdprogrammet på uppdrag av den tyska regeringen. 

Arbetsuppgifter: Varierande uppgifter för dig som är intresserad av teknik/fysik/data. Tidigare praktikanter har bl a genomfört och analyserat simulationer. 

 

Forum Freies Theater

Arbetsområde: Teater i centrala Düsseldorf 

Arbetsuppgifter: Varierande uppgifter för dig som har ett brinnande teaterintresse och har läst en del tyska i gymnasiet 

 

Medienwerkstatt Clipper

Arbetsområde: Medienwerkstatt Clipper är en del av föreningen "Aktion & Kultur mit Kindern". Här får barn och ungdomar veta mer om hur TV och film görs och jobba med konkreta filmprojekt.

Arbetsuppgifter: Som praktikant har du en handledande roll i produktionen av filmen, från manuskript till inspelning. Det är en fördel om du pratar bra tyska, har en gymnasieutbildning med inriktning mot media/studerat filmvetenskap/spelar in film på din fritid.

 

MAYERSCHE BUCHHANDLUNG

Arbetsområde: Tysklands tredje största bokhandel med filialer på 40 orter

Arbetsuppgifter: Varierande uppgifter på en avdelning för dig som älskar litteratur och pratar bra tyska

Freiherr-vom-Stein-Realschule

Arbetsområde: Socialt arbete med barn och ungdomar på en skola i Düsseldorf.

Arbetsuppgifter: Uppgifter under handledning av en socionom, t ex stödsamtal, förebyggande arbete mot mobbing, stöd för nyanlända elever.