Tyska nybörjare distanskurs
Lär dig tyska på en kostnadsfri distanskurs! Folkhögskolekursen ger CSN för heltidsstudier.
TYSKA FÖR NYBÖRJARE, Distanskurs
Kurstid: 27 januari - 23 maj 2025
Kursen är stängd för sen anmälan.
KURSINNEHÅLL
Vill du lära dig ett nytt språk i vår? Vill du investera i en framtid i Tyskland eller skaffa dig en fördel på arbetsmarknaden? Distanskursen “Tyska för nybörjare” ger dig grunderna till det tyska språket på ett enkelt och roligt sätt. Våra lärare har tyska som modersmål och erfarenhet av att undervisa svenskar som lär sig tyska på distans. Undervisningen äger rum 4 lektionstimmar om dagen (dagtid). Tyngdpunkten ligger på kommunikation och praktisk tillämpning av språket. Inga förkunskaper i tyska krävs.
MÅL
Distanskursen ges på nybörjarnivå A1 och A2/1. Du lär dig att föra samtal om ämnen som intresserar dig, att interagera i vardagliga situationer, samt läsa och skriva enklare texter. På folkhögskolekursen står gruppen i fokus, dvs att dela med sig och lära av varandra. Du förväntas vara aktiv på distanslektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.
KOSTNAD
Tyska för nybörjare anordnas av Braheskolan – Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en avgift på 300 SEK som går till visst studiematerial och licenskostnader för digitalt läromedel. Kostnader som tillkommer: kurslitteratur (ca 75 €).
STUDIEMEDEL
Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) varje månad.
KONTAKTA OSS
VEM KAN SÖKA?
Du behöver inte ha några förkunskaper i tyska, men stor lust att lära dig. Även du som har förkunskaper och vill repetera dessa från grunden välkomnas. För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. (Du kan vara skriven i Tyskland.) Du behöver en dator med kamera och internetuppkoppling. Vi strävar efter att få en bra gruppsammansättning utifrån deltagarnas ålder, bakgrund och erfarenheter.
Kursen kan inte kombineras med andra heltidsstudier, heltidsjobb eller föräldraledighet. Om svenska inte är ditt modersmål måste du ha avslutat minst SFI D-nivån för att vara behörig till kursen.
-
Du ansöker via Braheskolan. Till ansökan bifogar du:
Ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill läsa kursen
Gymnasiebetyg
Intyg på minst SFI D (om svenska inte är ditt modersmål)
Foto
Personbevis för studier (beställs via Skatteverket)