contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Brühl Ty2.JPG

Tyska fortsättning i Tyskland

Läs tyska kostnadsfritt i Tyskland! Under höstterminen kan du som har grundkunskaper i tyska läsa en folkhögskolekurs med CSN på plats i Düsseldorf.

TYSKA FORTSÄTTNING I TYSKLAND

 • Kurstid: prel. 10 september - 30 november 2020

 • Kursen öppnar för ansökan under våren

 • Kursort: Düsseldorf

Düsseldorf - en metropol i hjärtat av Europa. Düsseldorf är huvudstad i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen och bland tyskar känd under namnet ”världens längsta bardisk” (Die längste Theke der Welt). Med sina 600 000 invånare är det en levande stad med ett stort kulturellt utbud och en internationell prägel. Stadsdelen Altstadt bjuder på både gamla gränder, mysiga caféer, affärer och ett pulserande nattliv. Düsseldorfborna själva avslutar gärna dagen på den vackra strandpromenaden vid Rhen.

 

KURSINNEHÅLL

Under hösten har du möjlighet att upptäcka Düsseldorf samtidigt som du utvecklar dina kunskaper i det tyska språket. Våra lärare har alla tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Undervisningen äger rum 4 lektionstimmar om dagen och bedrivs i våra lokaler centralt i stan. Därutöver får du kompletterande uppgifter att utföra hemma för att maximera inlärningen. Tyngdpunkten ligger på kommunikation samt praktisk tillämpning av språket. Dina nya kunskaper kan du dagligen omsätta i praktiken - oavsett om det handlar om att köpa bröd på bageriet, beställa mat på restaurang eller presentera dig för rumsgrannen.

Som ett komplement till undervisningen organiserar vi ett par intressanta studieresor till närliggande städer samt aktiviteter i Düsseldorf.

MÅL

På kursen i Düsseldorf undervisas på nivå A2/2 och B1/1 enligt Europarådets nivåskala för språk. Målsättningen är att du efter avslutad kurs ska kunna:

 • beskriva erfarenheter och händelser i ett samtal och uttrycka dina åsikter

 • förstå huvudinnehållet i tydligt standardtal om välkända företeelser samt fungera i de flesta situationer som kan uppstå vid resor i länder eller områden där språket talas

 • läsa och förstå texter som består av språk som hör till vardag och arbete

 • skriva personliga brev som beskriver upplevelser och intryck.

Tyska fortsättning är en folkhögskolekurs, vilket innebär att gruppen är viktig, dvs att samtala, dela med sig, lyssna och lära av varandra. På kursen arbetar vi elevcentrerat och använder "verkligheten" som kunskapskälla. Vi gillar variation vad gäller kursdeltagarnas ålder, bakgrund, erfarenheter och perspektiv.

Du som saknar förkunskaper i tyska kan börja med att läsa Tyska för nybörjare sommarkurs eller Tyska för nybörjare i Tyskland. Efter att ha läst Tyska för nybörjare  är du behörig att söka till Tyska i praktiken.

KOSTNAD

Tyska fortsättning anordnas av Braheskolan – Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en bekräftelseavgift på 500 SEK som går till studieresor, studiebesök och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: boende (ca 300-400 €/månad), mat, resa till och från Düsseldorf, reseförsäkring, resor inom staden, fickpengar. Kurslitteraturen kostar ca 50 € och köps på plats.

 

STUDIEMEDEL

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

 

BOENDE

Du ordnar själv boendet i Düsseldorf, men vi hjälper dig med all nödvändig information och bra kontakter för möblerat boende. Du kommer att få mer information kring boendealternativ om du blir antagen till kursen. 

VEM KAN SÖKA?

Kursen är en naturlig fortsättning på Braheskolans nybörjarkurser. Den vänder sig också till dig som har läst tyska på gymnasiet motsvarande Tyska 2. Även du som har läst ytterligare tyska, men vill repetera grunderna i språket, är välkommen att söka. För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige.  Vi strävar efter att få en bra gruppsammansättning utifrån kön, etnicitet, ålder och bakgrund.

 

HUR ANSÖKER JAG?

Du ansöker via Braheskolan. Din ansökan ska innehålla följande dokument:

 • Ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill läsa kursen i Tyskland

 • Gymnasiebetyg

 • Foto

 • Personbevis för studier (beställs via Skatteverket)

Jag tycker att kursen som helhet har varit mycket bra. Man har lärt sig mycket och ett upplägg som fokuserar på att prata så mycket tyska som möjligt känns rätt för kursen.
— Michael

KONTAKTA OSS

Namn *
Namn
Hur hittade du oss?
Jag vill fortsättningsvis få information om denna eller liknande kurser.

 

KONTAKT BRAHESKOLAN

Har du frågor om studiemedel eller inackorderingstillägg? Kontakta Braheskolan: info@braheskolan.se / 0390-56630