contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Schloss Drachenburg.jpg

Tyska för nybörjare sommarkurs

Lär dig tyska i Tyskland! Under en sommar i Düsseldorf får du prova på ett helt nytt språk och lära känna en ny kultur. Undervisningen, som uppgår till 4 lektionstimmar per dag, varvas med intressanta studieresor. 

TYSKA FÖR NYBÖRJARE SOMMARKURS

 • Nästa kurs: 13 juni – 29 augusti 2018
 • Sista ansökningsdag: 15 april 2018
 • Antagningsbesked: senast v. 19 (2018)

Düsseldorf - en metropol i hjärtat av Europa. Düsseldorf är huvudstad i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen och bland tyskar känd under namnet ”världens längsta bardisk” (Die längste Theke der Welt). Med sina 600 000 invånare är det en levande stad med ett stort kulturellt utbud och en internationell prägel. Stadsdelen Altstadt bjuder på både gamla gränder, mysiga caféer, affärer och ett pulserande nattliv. Düsseldorfborna själva avslutar gärna dagen på den vackra strandpromenaden vid Rhen.

 

KURSINNEHÅLL

Under sommaren har du själv möjlighet att upptäcka Düsseldorf samtidigt som du lär dig grunderna i det tyska språket. Våra lärare har alla tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Undervisningen äger rum 4 lektionstimmar om dagen och bedrivs i våra lokaler centralt i stan. Därutöver får du kompletterande uppgifter att utföra hemma för att maximera inlärningen. Tyngdpunkten ligger på kommunikation samt praktisk tillämpning av språket. Dina nya kunskaper kan du dagligen omsätta i praktiken - oavsett om det handlar om att köpa bröd på bageriet, beställa mat på restaurang eller presentera dig för rumsgrannen.

Som ett komplement till undervisningen organiserar vi intressanta studieresor och aktiviteter till exempelvis Köln och Bonn.

STUDIERESOR OCH AKTIVITETER

Exempel på utflyktsmål som kan stå på agendan:

 • Heldagsutflykt till Köln med besök i Kölner Dom och på NS-Dokumentationszentrum.
 • Heldagsutflykt till Königswinter med vandring upp på berget Drachenfels och besök på slottet Schloss Drachenburg (1882).
 • Heldagsutflykt till Bonn med besök på muséet Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland. 
 • Stadsvandring i Altstadt samt i Medienhafen som bjuder på mycket intressant arkitektur.
 • Stadsvandring i Wuppertal och åktur med linbanan "Schwebebahn", 12 meter över floden Wupper.

 

TYSKA FÖR NYBÖRJARE ÄR EN FOLKHÖGSKOLEKURS, VILKET INNEBÄR ATT:

 • gruppen är viktig: att samtala, dela med sig, lyssna, lära av varandra
 • vi gillar variation vad gäller ålder, bakgrund, erfarenheter, perspektiv
 • vi använder "verkligheten" som kunskapskälla
 • vi arbetar elevcentrerat

MÅL

På nybörjarkursen i Düsseldorf undervisas på nivå A1 och A2/1 enligt Europarådets nivåskala för språk. Målsättningen är att du efter avslutad kurs ska kunna:

 • delta i samtal om ämnen av personligt intresse och kunna beskriva erfarenheter och händelser
 • förstå vanliga ord och uttryck samt kunna interagera i vardagliga sitautioner, t ex i affärer, på banken och på posten
 • läsa och förstå enklare texter 
 • skriva ett enkelt brev och besvara personliga meddelanden  

Har du redan förkunskaper i tyska motsvarande minst tyska steg 2? Då rekommenderar vi dig att söka till Tyska för nybörjare 2 som startar under hösten.

Efter att ha läst Tyska för nybörjare  är du behörig att söka till Tyska i praktiken.

KOSTNAD

Tyska för nybörjare anordnas av Braheskolan – Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en bekräftelseavgift på 700 SEK som går till studieresor, studiebesök och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: boende (ca 300-400 €/månad), mat, resa till och från Düsseldorf, reseförsäkring, resor inom staden, fickpengar. Kurslitteraturen kostar ca 45 € och köps på plats.

 

STUDIEMEDEL

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1050 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

 

BOENDE

Du ordnar själv boendet i Düsseldorf, men vi hjälper dig med all nödvändig information och bra kontakter för möblerat boende. Vanligtvis brukar privata hyresvärdar kunna erbjuda majoriteten av våra kursdeltagare rum/lägenheter. Du kommer att få mer information kring boendealternativ om du blir antagen till kursen. 

 

VEM KAN SÖKA?

Du behöver inte ha några förkunskaper i tyska, men stor lust att lära dig. Även du som har förkunskaper och vill repetera dessa från grunden välkomnas. För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år, då det rör sig om folkhögskolestudier.  Vi strävar efter att få en bra gruppsammansättning utifrån kön, etnicitet, ålder och bakgrund.

 

HUR ANSÖKER JAG?

Anmälningsformulär kan du ladda ner här >> Det skickas till Braheskolan tillsammans med följande dokument:

 • Ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill läsa kursen i Tyskland
 • Gymnasiebetyg
 • Foto
 • Personbevis för studier (beställs via Skatteverket)

 

Ansökan skickas till Braheskolan, 560 34 Visingsö. Du kan även ansöka elektroniskt på Braheskolans hemsida >>

   

  Trots alla trevliga tyskar, den goda ölen och de många uteserveringarna är ändå det bästa med kursen att vi verkligen lär oss tyska. Bara efter två veckor känns det som att vi har gått igenom minst en halv termin tyska på gymnasiet.
  — Emma
  Lärarna har varit helt underbara! De var hjälpsamma, förstående och humoristiska samtidigt som de lärde ut. Detta hjälpte undervisningen oerhört mycket. Jag uppskattade deras ärlighet och omtänksamhet.
  — Nathalie

  KONTAKTA OSS

  Namn *
  Namn
  Hur hittade du oss?

   

  KONTAKT BRAHESKOLAN

  Har du frågor om studiemedel eller inackorderingstillägg? Kontakta Braheskolan: info@braheskolan.se / 0390-56610

  FILM

  Martina Hansson filmade studieresan till Königswinter/Drachenfels.