contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Düsseldorf medikostenlos.jpg

Tyska 40+

Är du över 40 och vill förbättra dina kunskaper i tyska? Nu kan du läsa en kortkurs på Visingsö med möjlighet att åka till Düsseldorf.

TYSKA 40+ VISINGSÖ DÜSSELDORF

  • Kurstid Visingsö: 16-27 april 2018
  • Kurstid Düsseldorf: 7-18 maj 2018
  • Sista ansökningsdag: 2 april

KURSINNEHÅLL

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i tyska. På 40+ kursen handlar mycket om att VÅGA prata. Kanske var det ett tag sen du använde språket? Här får du chansen att fräscha upp dina kunskaper, att prata och ta kontakt med ökat självförtroende, samtidigt som du lär dig om det tyska samhället och den tyska kulturen.

Du väljer själv om du enbart vill delta i de första två veckorna på Visingsö eller om du också vill åka till Düsseldorf i två veckor. Notera i din ansökan om du vill delta i båda eller endast en av kursens delar genom att bocka för vilken/vilka delar du vill delta i längst ner i ansökningsformuläret.

Alla lektioner är på tyska. Utöver den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom utflykter och aktiviteter och diverse projekt. Skolan på Visingsö börjar kl 09:00 och avslutas runt kl 14:45, måndag - fredag. Kursen bygger på intensiva språkstudier med tonvikt på muntlig kommunikation. Varje kursvecka omfattar ca 18 tyskalektioner och vi tränar konversation, ordförråd, uttal och grammatik. Du får tid över för att göra språkövningar på egen hand eller tillsammans med andra. På plats i Düsseldorf utvecklar du dina språkkunskaper i tyska och tar del av studiebesök och en dagsexkursion. Alla lärare på kursen har tyska som modersmål.

 
Rött hus.JPG
 

VISINGSÖ

Braheskolan ligger mitt på Visingsö med sjöutsikt åt två håll. Skolans består av olika byggnader med sin egen prägel och ligger omgivna av en vacker trädgård. I skolhuset finns lektionssalarna och sällskapsrum med kök. I matsalen som ligger i en vacker sekelskiftesbyggnad serveras alla måltider. På anläggningen finns också gym, bastu, fotbolls-och tennisbana och ett fint bibliotek. På Visingsö finns det möjlighet att delta i frivilliga helg- och kvällsaktiviteter. Alla på skolan får fritt delta i den lokala idrottsföreningens aktiviteter, de erbjuder t ex yoga och spinning. Det finns också en liten biograf som visar de senaste filmerna.

Visingsö har en lång och spännande historia; här finns slottsruiner och kyrkor från medeltid och barock. Polkagrisstaden Gränna ligger bara 25 minuters färjeresa bort och där du kan shoppa i de små butikerna och besöka Polarmuseet med minnen från Andréeexpeditionen.

 

DÜSSELDORF

Düsseldorf är huvudstad i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen. Med sina 600 000 invånare är det en levande stad med ett stort kulturellt utbud och en mycket internationell prägel. Bland tyskar är Düsseldorf känt under namnet världens längsta bardisk. Oavsett om man är ute efter historia, näringsliv eller mode, sport, folkliv eller konst har staden massor att erbjuda. I Altstadt vid Rhen finns barer, caféer, restauranger och butiker av alla de slag. 

Rheinufer snygg.JPG

KOSTNAD

Visingsö: 
Du betalar för kost och logi, utflykter inom kursen, studerandeförsäkring samt visst läromedel och material. Du bor i eget rum med toalett, dusch och TV på rummet. I inackorderingen ingår helpension vilket innebär frukost, lunch, kvällsmål och kaffe alla dagar i veckan. Lakan ingår ej, men du kan hyra det för 125 kr.

Kostnad för Visingsö: 5 320 kr, med reservation för ändringar. 

Kostnader som tillkommer: egna resor, fickpengar, frivilliga aktiviteter.

Düsseldorf: 
Vill du även åka en vecka till Düsseldorf betalar du en obligatorisk avgift på 500:- som går till utflykter inom kursen, studerandeförsäkring samt visst läromedel och material. Kostnader som tillkommer: resan till och från Düsseldorf, boende, fickpengar.

 

BOENDE

På Visingsö bor du i eget rum med toalett, dusch och TV på rummet. I inackorderingen ingår helpension vilket innebär frukost, lunch, kvällsmål och fika alla kursdagar. Det finns möjlighet att hyra cykel för vistelsen på Visingsö. Du ordnar eget boende i Düsseldorf men du kommer att få en lista med tips på var du kan hitta bra boende.

 

VEM KAN SÖKA?

Kursen passar dig som är över 40 och som vill förbättra din tyska. Du bör ha grundläggande förkunskaper sedan tidigare. Du som är nyörjare kan börja med att läsa Tyska för nybörjare sommarkurs 

 

HUR ANSÖKER JAG?

En ansökan ska bestå av följande dokument:

  • Ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill läsa kursen
  • Gymnasiebetyg
  • Foto
  • Personbevis för studier (beställs via Skatteverket)

Du ansöker elektroniskt på Braheskolans hemsida >> 

 

KONTAKTA OSS

Namn *
Namn
Hur hittade du oss?

 

KONTAKTA BRAHESKOLAN

Har du frågor om kursdelen på Visingsö eller om studiemedel? Kontakta Braheskolan: info@braheskolan.se / 0390-56610